DAG 4: GROESBEEK --> GENNEP, 21/04/2024, 15:45, 'STADSHERBERG', 15 KM

6 mei 2024 - Driebergen-Rijsenburg, Nederland

Zo. Weer een hele bijzondere dag erop. Pff wat gaat de tijd toch snel. Vandaag alweer gewoon etappe 4 van de 6 gelopen. Het einde van dit deel is alweer in zicht.. Nog maar niet teveel bij nadenken.

Vanochtend werd ik voor het eerst na 2 nachten tent heerlijk wakker in een BED! Goh wat kan je dan genieten van de kleine dingen die je al zoveel plezier kunnen doen (ik moet zeggen, de stort/regendouche op adres hielp ook wel erg mee). Vanochtend dus na een lange nacht, bijtijds opgestaan en de tas helemaal opnieuw ingedeeld wat erg belangrijk is voor een optimaal draagcomfort. De was die ik te drogen heb gehangen in de kamer ook weer netjes op de juiste volgorde in de tas gestopt.

Het ontbijt was uitgebreid, heerlijk en voorzag je in alles wat een mens nodig heeft om de ochtend goed te starten. Na het ontbijt kon ik niet wachten om de volgende etappe te gaan lopen. Zodoende na het afrekenen van de nacht de gastpersonen uitvoerig bedankt voor de goede zorgen en de mooie gesprekken, vertrok ik om 09:00 stipt met bestemming Gennep.

De tocht begon wat minder interessant met asfalt-lopen, maar werd snel beter naarmate de route vorderde. Het pad bracht me weer door de bossen (wat nooit gaat vervelen!), de blubber en de landerijen. Een afwisselende aaneenschakeling van deze drie gebieden wisselden zich af.

Na een tijd over een akkerweg te hebben gelopen (en de informatieborden aan de kant van de akkers te hebben gelezen want ik zit nog steeds in het gebied waar 'Operatie Market Garden'  heeft plaatsgevonden. Heel erg interessant en helaas ook nog erg relevant) was het tijd om terug te keren naar mijn twee huis, het bos.

In het bos schrok ik van een geluid (tijdens het wandelen staan je zintuigen echt weer AAN. Je hoort alles, je ziet dingen, je ruikt alles. Je bent je echt ontzettend bewust van je omgeving. Meer dan wanneer je je in het dagelijks leven bevindt. Ik vind dat altijd mooi om aan mezelf te merken). Een schim schoot langs me heen maar ik zag niks.. Scherp als je zintuigen worden tijdens het wandelen kon ik precies lokaliseren waar het geluid vandaan kwam. Aan de rechterkant van mijn linkerflank schoot een ree langs me heen zo de heuvel op dwars door het dichtbegroeide bos. Wat een groot cadeau van Moeder Natuur. Geweldig!

Na deze bijzondere ervaring heb ik de Sint-Jansberg beklommen. Een stevige klim met een fenomenaal uitzicht.

Na de afdaling ingezet te hebben kwam ik aan in Milsbeek. Een klein pittoresk dorpje waar ik in een koffietentje een pauze nam met koffie en échte Limburgse Christoffel vlaai. Dat ging er goed in! Na deze heerlijke versnapering de tocht weer voortgezet door een prachtig pad dat me meevoerde langs de rivier 'de Nies'. Een rijke cultuur-historische plaats. Bijzonder.

Uiteindelijk kwam na deze tocht in de middag aan in Gennep, mijn eindbestemming voor vandaag.  Veel te vroeg aangekomen in het dorp (15 km is echt peanuts. Dat is omgerekend 3 uur lopen en als je om 09:00 uur start + pauzes was ik om 14:15 uur al in Gennep) heb ik even wat boodschappen gedaan bij de supermarkt en nog even wat rondbazuint in het dorp. Rond 15:30 besloten dat het tijd werd voor de warme (lunch) maaltijd namelijk verse aspergesoep (zonder ham, goddelijk! Ik bedoel ik was nu in aspergegebied dus moet je daar natuurlijk gebruik van maken!) + een 0.0 Leffe blond biertje.

Op het moment van schrijven is het 16:25 dus ga ik zoetjes aan dit verhaal afronden, afrekenen en naar het huisje lopen.

1. Marieke Buitenhuis:
    20 mei 2024