Dag 4: Nieuwveen --> Breukelen, 07/04/2026 (23 km)
Na een prima, maar niet uitzonderlijke nacht geslapen te hebben, was het om 08:00 uur al tijd om te vertrekken.
Het weer beloofde veel goeds en maakte die belofte ook waar. De zon scheen voluit en de paden liepen in het begin alleen maar door de polder, maar na een navigatiefout waardoor ik een mega stuk om moest lopen ( en stiekem onder een slootbrug even de plantjes water te hebben gegeven) kon ik er weer tegenaan en liep ik 2/3 van de route lang een N-weg. Dat was iets minder en nogal saai..
De tocht was dus zelf niet zo heel erg bijzonder en ik kwam er doorheen door een flinke pas erin te houden, bijtijds aan in Breukelen. Daar had ik mezelf getrakteerd op een maaltijd bij een Van der Valk inclusief alcoholvrij biertje. Heerlijk na een lange wandeldag!
Na de maaltijd heb ik het laatste stukje uitgelopen naar mijn laatste logeeradres van deze etappe. Daar aangekomen werd ik aangenaam verwelkomd door een alleraardigste man, wel wat lang van stof. Leuk bruggetje wel, want hoe lang de beste man deed over praten, zo kort doet hij waarschijnlijk over het schoonmaken.. Ik zal proberen niet in detail te treden, maar het is wel verleidelijk. Oke, één ding dan: de haren van de vorige slaper lagen nog in het bed. Waar ze nog meer lagen houd ik maar voor mezelf..
Ach, na 32000 stappen op de teller ben je al gauw tevreden..bovendien had ik meer behoefte aan een douche en wat rust dan aan een praatje (gek genoeg). Het was goed bedoeld.
Na het douchen lekker rustig (ingepakt) op bed gelegen en zelfs een beetje ingedut. Nu is het tijd voor wat elektrolyten, een schrijfsessie en daarna is het tijd om te gaan slapen. Ontbijt morgen is om 08:30 uur. Daarna een kort tripje naar huis.
Slaap lekker!